Sie sind hier: Startseite // Foto's

Foto's

Bij het showen gaat het niet alleen om mooi zijn. De hond dient zich ook te gedragen in de ring. Ze moeten namelijk onder stressvolle omstandigheden netjes kunnen meedraven, op de baas blijven letten en zich in stand laten zetten. Dan komt er nog eens een vreemde aan die overal begint te voelen, ook de tanden moeten eraan geloven. Al die tijd hoort een goede showhond netjes te blijven staan en de meeste laten dit zelfs rustig kwispelend gebeuren.

Een showhond is meestal een goed opgevoede hond. Vaak worden er een of meerdere cursussen gevolgd. Niet alleen ivm de opvoeding maar ook om de hond-baas band sterker te maken.

Showhonden worden op een show ook vaak aangehaald door bezoekers. Kinderen die ineens uit een menigte komen en een hond knuffelen, mensen die over een hond in een ren gaan hangen, of een hond in een bench aaien. Er zijn vaak vlaggen en muziek op een show, lawaai en licht. Allemaal dingen die een showhond over zich heen moet laten komen.

Een showhond wordt dus ook intensief gesocialiseerd en daar wordt al op jonge leeftijd mee begonnen. Het zijn vaak stabiele honden die ook buiten de shows vrijwel nergens problemen mee hebben.

Een showhond wordt o.a. beoordeeld op zijn uiterlijk en hoort in optimale conditie te zijn. Het complete plaatje is iets waar de KM naar kijkt. De hond hoort de juiste bespiering te hebben, moet goed kunnen lopen en moet er verzorgd uitzien.

Een showhond is een goed verzorgde hond. Ze krijgen de beste voeding en verzorging om ze in perfecte conditie te houden. Zo worden ze geregeld geborsteld/getrimd, de tanden gepoetst (waar nodig), nagels geknipt, oren schoongemaakt, dus van top tot teen nagelopen. Ook wordt er voldoende beweging gegeven, omdat de hond een goede bespiering en een goed gewicht hoort te hebben.

Showhonden zijn dus over het algemeen goed opgevoede, sociale honden die door hun baasje in perfecte conditie gehouden worden en die dol zijn op hun eigenaar. Showhonden zijn tevens gewoon huishonden die na een dag showen lekker aan de voeten van de baas gaan liggen en dromen over wat ze die dag meegemaakt hebben. Honden die als ze niet geshowd worden (toch de meeste dagen in het jaar) ook lekker buiten door de bossen en over het strand rennen.

De meeste honden vinden het showen geweldig. Een dag met de baas op stap, extra aandacht van de baas en vreemden, nieuwe indrukken opdoen en her en der wat lekkers krijgen bij standjes.

Een hond die het niet leuk zou vinden zou ook niet goed presteren, die toont zich niet in de ring en zal ook niet vaker meegenomen worden naar shows. Showhonden zijn dus zeker geen zielige honden...

Hier een impressie van onze honden op de shows

 

Knipwedstrijden

Naast het showen worden onze toypoedels ook vaak gebruikt voor knipwedstrijden door collega hondentrimsters.

 

meer foto's van Rocky:

Marco druk in gesprek met presentator Henkjan Smits van SBS6.
   

© Treasure-Trove's, all rights reserved!