Sie sind hier: Startseite // verzorging/historie // Opvoeding

Opvoeding

Pups het janken afleren:

Eindelijk heb je de hond van je keuze gevonden en vergezeld van allerlei goede adviezen van de fokker mee naar huis genomen. De pup die zo'n 8 a 9 weken oud is, misschien iets ouder, verkeert nu nog in een fase waarin hij sterk aan zijn moeder, broers en zusjes hangt. Hij zal ze in het begin erg missen, vooral hun geur en hun warmte. Zelfs het allermooiste mandje zal hem aanvankelijk niet kunnen bekoren. Hij zal op zoek gaan naar zijn moeder en nestgenoten en beginnen te janken. Vooral 'snachts, als hij het even zonder je liefde, aandacht en toewijding moet stellen, voelt hij zich alleen.

Om te voorkomen dat het nachtelijk janken van je puppie een aanhoudende gewoonte wordt, moet je met veel liefde maar consequent te werk gaan en rekening houden met de volgende punten:

(I) Zijn mand moet op een warme plaats staan, want je pup heeft die warmte van buitenaf nog nodig en bovendien wordt hij er slaperig van.

(II) Leg in zijn mand een zacht kussentje of dekentje waarin hij zich lekker kan nestelen.

(III) Als je een door jouw gedragen kledingstuk in het mandje legt, zal hij zich geborgen voelen, omdat hij je al heeft leren kennen en je misschien al in zijn hart heeft gesloten. Met deze voorzorgsmaatregelen ben je al een eind op weg. Blijf je pup niettemin 'snachts janken, benader hem dan rustig. Kalmeer je pup door er tegen te praten en het te aaien. Je mag je pup echter niet op de arm nemen -tenzij het voor een plasje is- en al helemaal niet bij je in bed leggen. Want dan is de kans groot dat hij elke avond zo verwend wil worden, en net zo lang blijft huilen totdat je hem weer bij je in bed hebt genomen. En tja, dan heeft hij het spelletje gewonnen!

© Treasure-Trove's, all rights reserved!