Sie sind hier: Startseite // Puppies // Onze hobby:

Onze hobby:

U moet zich realiseren dat een nestje pups fokken voor ons een zeer grote hobby is die wij echter zo zorgvuldig mogelijk willen uitoefenen.

Alles begint met de gezondheid van de ouderdieren. Deze moet aan meerdere eisen voldoen voordat wij een nestje met ze willen fokken. Het karakter en de gezondheid staan voorop. Het is tenslotte van belang dat u er een fijne huisgenoot aan hebt en dat de kans op eventuele afwijkingen zo klein mogelijk is. De ouderdieren worden niet alleen beoordeeld op karakter en schoonheid, maar ook op pra/cat (ogen), patella luxatie (knieen) en dna prcd. Dit betekent helaas niet dat u dit niet kan overkomen, maar de kans hierop is wel kleiner.

Naast de erfelijke afwijkingen is het ook van belang dat de omstandigheden om een eventuele botafwijking te ontwikkelen zo klein mogelijk wordt gemaakt.
Zo mag een jonge pup zolang deze in de groei is nog niet “teveel” en ongecontroleerd bewegen. Beter wat vaker een klein stukje, dan één lange wandeling. Ook spelen met vooral grote honden dient zoveel mogelijk beperkt te worden. Realiseert u de risico’s welke ongecontroleerd spelen met zich mee brengt. Bijvoorbeeld door het gooien met een bal en daardoor uit te glijden op een gladde vloer. Dit alles kan tot blijvende schade aan gewrichten lijden.

Wanneer de pup bij u in huis komt is deze gewend om te eten in 4 a 5 porties, dit kunt u na een aantal weken terug brengen naar 3 porties, de meeste pups geven dit zelf aan door niet alle maaltijden geheel op te eten. 3x per dag eten mag u lang volhouden maar voor de meeste mensen is 2x praktischer. Wij adviseren u brokje en vlees van Renske.

Voor de opvoeding van uw pup raden wij u aan om een bench te kopen. Tevens is het volgen van een puppycursus een must. Er zijn scholen waar met 8 weken al begonnen wordt en scholen die met 12 weken beginnen, wij raden u aan om met 12 weken te beginnen want dan is de pup volledig geënt.

De pups worden de eerste weken iedere dag gewogen. Ze hebben ieder een eigen kleur bandje om de hals voor herkenning. Het wegen is om een duidelijk overzicht te krijgen op de groei van de pup, en bovendien is hij zo dagelijks al in handen geweest. Een pup die vanaf het begin is gewend om in mensen handen te zijn, zal zich later ook veel gemakkelijker laten verzorgen, optillen, etc.
Onze pups verblijven tot ca. 3 weken in de werpkist daarna wordt deze vergroot zodat ze de kans krijgen om hun ontlasting buiten het nest te doen, en zo krijgen ze ook de ruimte om zich lichamelijk goed te ontwikkelen. Later krijgen ze de mogelijkheid om dit zoveel mogelijk ook buiten te doen.
De pups worden bij ons naar een zo goed mogelijk streven de eerste weken opgevoed/opgegroeid. Ze worden bij ons in huis geboren en daar blijven ze ook, zo worden ze optimaal gesocialiseerd. En zal een radio/tv, stofzuiger, lawaaierige kinderen, bezoek ed. voor hun de normaalste zaak van de wereld worden. Ook maken de pups kennis met het autorijden, dit heeft als voordeel dat hiermee voorkomen wordt dat de pup met de reis naar u huis, een wagenziekte ontwikkelt. Dit gebeurt helaas nog te vaak.

Mochten er vragen zijn, dan kunt u ons altijd raadplegen…..

wij wensen u heel veel plezier met een Treasure-Trove's Poedel pup, en hopen dat u hier net zoveel plezier aan zult beleven als dat wij dat doen!

© Treasure-Trove's